ASENNUS JA KÄYTTÖ

Tietoa ulkoporealtaan käytöstä ja ylläpidosta

ALTAAN TOIMITUS

Tilattaessa ulkoporeallasta on suositeltavaa suunnitella reitti mistä allas kuljetetaan paikoilleen. Tarvitaanko nosturia? Montako miestä tarvitaan kantamaan? Caldera Spas ulkoporealtaan kuivapaino on n. 200-660 kg riippuen mallista.

Toimitustapa sovitaan aina asiakkaan kanssa erikseen. Palveluihimme kuuluu myös toimitus ”avaimet käteen” periaatteella.

ASENNUSPAIKKA

Pienin Caldera Spas ulkoporeallas veden ja kylpijöiden kanssa painaa noin 1000kg ja suurin malli melkein 3500 kg, joten altaan asennuspaikka kannattaa valmistella huolella.

Betonialusta on suositeltavin altaan pitkäaikaista käyttöä varten mutta myös muut alustat ovat hyväksyttäviä, kunhan alusta on tasainen ja routimaton sekä kestää altaan painon.

Katso tästä tarkemmat ohjeet ja vaatimukset ulkoporealtaan asennuspaikalle. (pdf)

SÄHKÖLIITÄNTÄ

Sähköliitäntä tulee olla vikavirtasuojattu. Varmista, että vikavirta on varattu pelkästään ulkoporealtaalle. Samoin sulakkeet tulee olla ainoastaan altaalle. Sähköliitännät saa tehdä vain valtuutettu sähköliike. Altaat vaativat toimiakseen 1x16A tai 3x16A. Varmista myös että pääsulakkeesi on mitoitettu oikein.

calderaspas-toimitus

TERASSI TAI PARVEKE ASENNUS

Mikäli asennat altaan terassille tai parvekkeelle varmista alustan kantavuus. Altaan voi myös upottaa terassiin, mutta tällöin tulee huomioidan huoltoluukulle pääsy.

LISÄVARUSTEET

Altaan asennuspaikassa tulee huomioida, että esim kansihissi mahtuu kääntymään esteettä.

RAKENTAJILLE

Kaikista Caldera Spas altaista löytyy tarkat mittapiirrokset ja CAD kuvat, joten arkkitehti voi suunnitella paikan altaalle jo rakennuskuviin. Tiedustele kuvia sähköpostitse.

calderaspas-lammin-kutsuva-tyylikas

ALTAAN TÄYTTÖ JA TYHJENNYS

Altaalle ei tarvita erillistä vesiliitäntää sillä ulkoporeallas täytetään puutarhaletkulla. Vesi lämpenee automaattisesti asettamaasi lämpötilaan. Tyhjennys tapahtuu altaan omasta tyhjennysventtiilistä tai uppopumpulla.

KÄYTTÖOHJEET

Allastoimitukseen kuuluu käyttö-ja asennusohjeet sekä puhelintuki hankinnan kaikissa vaiheissa.

ulkoporeallas-calderaspas-ukk-altaan-tyhjennys

HUOLTO JA YLLÄPITO

VEDENHOITO

Caldera Spas altaiden vedenhoito on yksinkertaista integroidun SpaFrog järjestelmän ansiosta.

Voit kuitenkin halutessasi käyttää myös kloori/klooritonta AquaGarde hoitoainetta. AquaGarde pitää veden tasapainossa, kirkkaana ja puhtaana. Lisäys vain kerran viikossa.

Vedenlaadusta huolehtiminen on tärkeää, koska se vaikuttaa laitteiston käyttöikään ja jokapäiväiseen käyttömukavuuteen.

Allasimuri ja ja haavi on myös ehdoton hankinta altaanhoidon kannalta. Allasimurilla saat altaan pohjalle joutuneen hiekan ja roskat pois ja haavilla kelluvat lehdet ja esim havunneulaset.

SUODATIN

Ulkoporealtaan suodatin kannattaa pestä säännöllisesti, jotta se toimii niinkuin sen on suunniteltu toimivan. Huonokuntoinen suodatin jota et saa puhtaaksi kannattaa vaihtaa heti uuteen.

Viikottaiseen rutiiniin otettuna 20 minuutissa ehdit pestä suodattimen ja lisätä allaskemikaalit sekä imuroida pohjan ja ottaa haavilla irtoroskat altaasta.

calderaspas-vedenhoito

VEDENVAIHTO

Vedenvaihtoväli riippuu pitkälti siitä kuinka edellämainitut toimenpiteet on hoidettu ja kuinka raskaassa käytössä allas on ollut. Altaanhoitoaineet eivät pysty ihmeisiin ja vedenvaihto kannattaa suorittaa käyttömukavuutta ajatellen heti kun siltä tuntuu. Monesti myös pelkän uuden veden lisäys parantaa vedenlaatua huomattavasti. Vedenvaihto tulisi suorittaa kuitenkin  noin 4-6kk : välein.

VUOSITTAINEN HUOLENPITO

Vähintään kerran vuodessa kannattaa suorittaa putkiston desinfiointi ja perusteellinen manuaalinen puhdistus sekä tehdä täydellinen vedenvaihto. Samassa yhteydessä kannattaa suodatin aina vaihtaa uuteen.

Allasverhoilu on huoltovapaa mutta sekin kannattaa puhdistaa säännöllisesti. Altaan kannen hoitoon myydään erilaisia aineita, mutta säännöllinen pyyhkiminen kostealla liinalla on monesti riittävä.

Ulkoporeallas on hankinta josta pitää pystyä nauttimaan vuosia eteenpäin. Siksi säännöllinen huolenpito on välttämätöntä käyttömukavuuden, käyttö-iän ja jälleenmyyntiarvon säilyttämiseksi.

calderaspas-vedenvaihto