Lämpimän veden voima

Lämpimien kylpyjen terveydelliset ja parantavat vaikutukset on
tunnettu jo vuosisatojen ajan

lämpimän veden Parantavat ja terapeuttiset vaikutukset

Jo vuosisatoja ovat ihmiset nauttineet veden parantavista voimista upottautumalla lämpimään veteen. Tänä päivänä monet sairaalat ja fysioterapeutit käyttävät vesiterapiaa ja hierontoja lievittämään kipuja ja vaivoja sekä lisäämään hyvinvointia. Caldera Spas ulkoporealtaiden suunnittelussa on keskitytty huolellisesti altaiden  muotoiluun ja tekniikkaan, jotta ne voisivat tarjota parhaat mahdolliset itsehoidon hyödyt.

Syvempi, rentouttavampi uni

Ulkoporealtaassa oleskelu rentouttaa kehon, rauhoittaa mielen, laukaisee jännityksiä ja auttaa sinua nukkumaan paremmin. Kun olet lämpimässä altaassa kehosi lämpötila nousee, joka edesauttaa verenkiertoa. Noustuasi kylvystä sisälämpötilasi alkaa laskea hitaasti, joka kertoo kehollesi että on aika mennä nukkumaan.

calderaspas-vedenvaihto

Luonnollinen niveltulehduksen kivunlievitys

Reumasäätiön mukaan kylpy kuumavesialtaassa helpottaa niveltulehduksesta ja jäykkyydestä kärsivien kipuja. Lämmitetty vesi nostaa kehon lämpötilaa ja lisää verenkiertoa samalla kun veden nostovoima helpottaa nivelien ja lihaksien jännitystä edistäen liikkuvuutta. Kun poreita käytetään, lämmin vesi hieroo rentouttaen lihaksia, nivelsiteitä ja jänteitä ja stimuloi endorfiinien vapautumista – kehon luonnollista kivunlievitystä. Reumasäätiön julkaisu liittyen ulkoaltaisiin ja niveltulehdukseen esittää, että ”Säännölliset hetket kuumavesialtaassasi pitää nivelet liikkuvina. Se palauttaa ja ylläpitää voimaa ja liikkuvuutta sekä suojelee niveliäsi enemmiltä vahingoilta.”

Lihasten palautuminen ja
nopeampi parantuminen

Lääketieteen ammattilaiset suosittelevat lämpöä verenkierron elvyttämiseksi ja parantumisen avuksi. Kylpeminen kuuma-altaassa, etenkin joissa on hellävaraiset hierovat suuttimet edesauttaa kiertoa, jotta veri voi toimittaa tarpeeksi ravinteita auttaakseen soluja ja kudoksia uusiutumaan.

Tohtoreiden Bruce Becker ja Andrew Cole kirjoittaman oppikirjan Comprehensive Aquatic Therapy:n mukaan, “lämpimään veteen upottautuminen voi johtaa nopeampaan ja pysyvämpään paranemistulokseen” sekä ”Ulkoporealtaan ominaisuudet tekevät vedessä olemisesta ainutlaatuisen ja nautinnollisen parantavan ympäristön.”

calderaspas-palautuminen

Yleinen stressin lievittäjä

Ihmiset ovat käyneet kuumakylvyissä jo vuosisatoja rentoutuakseen. Näinä päivinä ulkoporealtaiden omistajat kertovat kuinka nautinnolliselta lämmin vesi ja vesihieronta tuntuu. Tutkimukset vahvistavat rauhoittavat vaikutukset . Myös esimerkiksi verenpaine laskee altaassa oleskelun ansiosta.

Itse asiassa lähes jokainen ymmärtää, että lämmin kylpy auttaa sinua rentoutumaan. Mutta aivan kaikki eivät ole sitä kokeneet. Sinulle yksinkertaisesti jää aivan uskomaton tyyneyden ja vapautuneisuuden tunne oltuasi hyvittelevien poreiden hierottavana altaassa.